Digiscrappen

Ik zat me al een tijd te verlekkeren bij van die mooie kaartjes en foto’s die versierd zijn met lintjes, knopen, bloemetjes etc. Ach, dacht ik toen, dat zijn vast ontwerpers of mensen met een enorm goed photoshop programma. Toch liet het me niet los, ik wil dat óók en tja… het liefste gratis… Na een avondje googelen op “digiscrappen” (jep, zo heet dit dus) kwam ik de volgende handige tips tegen.

  1. Download GIMP, dit is een GRATIS programma zonder rommel of reclames. Let wel op dat je je tijdens het downloaden niet laat verleiden voor allerlei aanbiedingen.
  2. Koop een scrapkit (dit is een pakketje waar van alles in zit om te pimpen met een thema.). Gratis scrapkits zijn er ook, maar dan moet je vaak lid worden van een pagina o.i.d. daar had ik na nóg een avond zoeken naar deze zogenaamde “freebies” geen zin meer in. Op de site: http://winkel.digiscrap.nl/Kits kun je al voor 1,00 (!) een complete kit kopen. 
  3. Nadat je zo’n kit gekocht hebt, ontvang je via mail een downloadlink. Eenmaal gedownload, ga je naar de map waar het bestand staat.
  4. Nu moet je het bestand uitpakken (ZIP-bestand), boven in je werkbalk staat “bestanden uitpakken” en dan kun je aangeven naar welke handige map de uitgepakte bestanden gekopieerd moeten worden. Ik heb hier een map “Digiscrappen” voor aangemaakt bij “mijn afbeeldingen”.
  5. Ok, je bent nu zover…
  6. Open deze webpagina: http://members.ziggo.nl/loeksimons/Webles_digiscrap.pdf
  7. Aan de hand van de uitleg op deze pagina heb jij binnen een uur je eerste eigen digiscrap gemaakt!
  8. Veel plezier!!
  9. Bijna vergeten en niet onbelangrijk: pas op! Dit is verslavend! 🙂
Deze digiscrap heb ik vanavond gemaakt voor mijn zus. Leuk toch?

Advertenties

Een gedachte over “Digiscrappen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s