Recept voor Haantje Pik

Vorig jaar plaatste iemand (ik weet niet meer wie) een recept op Facebook voor Haantje Pik.
[In de periode voor Pasen wordt deze lekkernij veel verkocht bij bakkers in Barneveld en omgeving]

Ook ik heb ze vaak gemaakt, ze zijn echt heerlijk simpel. Nu kreeg ik van iemand de vraag:
“Hoe maak je ze ook alweer??”.
Hierbij het recept:


Haantje Pik

Benodigdheden:

  • 1 pak brooddeeg wit
  • 25 gr. boter
  • 300 ml. water (lauw)
  • bruine suiker
  • kaneel

De zachte boter, water en broodmix mengen met een mixer met deeghaken voor 5 minuten.
Afdekken met folie of theedoek en 20 min. laten rijzen.
Dan het deeg in 12 stukken verdelen en er lange slierten van maken.
In een diep bord de bruine suiker met kaneel mengen (naar smaak). De slierten hier flink doorheen halen. Vervolgens oprollen of er een kipje van vormen. Ook leuk: een rozijn als oog. Op een ingevette bakplaat leggen, afdekken met een theedoek en nog eens 30 min. laten rijzen.
Hierna 12 minuten afbakken in een oven op 175/180 graden.
Als ze klaar zijn af laten koelen op een rooster omdat ze anders vastplakken aan de bakplaat.

Eet smakelijk!!

Advertenties

6 gedachtes over “Recept voor Haantje Pik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s