Kamer en suite of niet?

Wij zijn de gelukkige bewoners van een heerlijk nieuwbouwhuis. Toen we dit huis kochten was alles nieuw. Heerlijk. Alles strak en sinds een aantal jaar óók nog een prachtige uitbouw bij de woonkamer gerealiseerd. Met een huis van slecht 7,5 meter diep en drie opgroeiende jongens is dat wel echt een verademing! Maar… een doorsnee middenwoning is ook wel een doorkijkwoning, een doorzonwoning met een “kijk eens wat ik allemaal op mijn aanrecht heb staan”-zicht vanaf de bank. Een luxe probleem, dat heb ik. Ik weet het. In ons vorige huisje zat de keuken apart. Een minikeuken waar maar net het allerkleinste eethoekje van de Ikea in paste. Nu kan er een grote tafel staan van 2 meter. Iets wat ik toen hééél graag wilde en nu dus kan.
Dus wat wil ik nu dan weer? Tja, ik zal het maar zachtjes zeggen: een kamer en suite! sssstttttt, erg hè? Al vanaf dat we hier wonen, inmiddels ruim 7 jaar, mis ik mijn dichte keuken (en bijkeuken). Omdat dit huis zo kort was hebben we zoveel mogelijk open ruimte gecreeerd. Een muurtje bij de keuken versmald, de trapkast verkleind. Nu het huis 2,4 meter dieper is geworden, krijg ik steeds meer de kriebels om  de keuken te “verstoppen”. Een leefkeuken, dát zou toch helemáál geweldig zijn! Pas hebben we daarom offertes laten opmaken voor een keuken/kamer en suite. Maarrrr de reacties…. wat zijn er veel meningen zeg!! Pffftttt, nu weet ik wel, doen wat je zelf wil. Ik weet het namelijk zelf het beste (haha) of toch niet?

In de woonkamer (lees: grote ruimte met keuken ;-)) hebben we ook een flinke buffetkast (echt groot) staan en die had pas een schoonmaakbeurt nodig. En ja als die dan toch leeg is, kunnen we die dan niet (tijdelijk) als afscheiding neerzetten? Gewoon eens om te kijken of het bevalt. Zo gezegd zo gedaan, de kast staan nu als roomdivider tussen kamer en keuken. En echt waar, het was even wennen! Ik kan nu niet meer tijdens het was opvouwen naar de tuin kijken, ik zie ook niet wat de kids uitspoken. De keuken (noord) is ondanks het grote raam nu echt wel donkerder. Bij een en suite heb je veel glas… (+punt voor en suite) Maar toch, nu 2 weken verder, het heeft wel iets…

De achterkant van de kast was niet echt mooi dus die hebben we dit weekend gepimpt met een paar platen MDF, een lik muurverf Oud Engels Roze (de naam klinkt alleen al mooi)… Roze zodat de keuken met koel licht toch nog warm oogt. En met een paar sierstrippen (van piepschuim, voor plafonds) een restje zwarte muurverf én met een pot schoolbordmuurverf, is het toch wel heel erg leuk geworden…
Tijdelijk dan hè… wat die kamer en suite…. ik weet het echt nog niet!

Btw. de kast stond op de bovenste foto ter hoogte van het tafeltje links.

Advertenties

2 gedachtes over “Kamer en suite of niet?

  1. Wat een verandering direct. Snap je probleem hoor. Wij hebben precies dezelfde indeling qua woonkamer, maar net een meter minder lang. Ik vind het juist wel fijn al die open ruimtes maar je hebt idd meer inkijk en minder hoekjes.

    Like

  2. Hee Bianca, wat keuk om te zien! Ik zit al tijden te zoeken op internet omdat wij echt pre-cies dezelfde situatie hebben. Kamer ensuite komt hier echt slecht uit wua ruimteverdeling, de keuken is te groot. Maar jouw oplossing wil ik ook best, malief is echter nog iet te vermurwen – vindt het 'rommelig'. Is het een blijvertje geworden?.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s