De lekkerste zelfgemaakte pastasaus

Er zijn er vast wel onder jullie die deze zomer in Italië hebben doorgebracht. Om het vakantiegevoel een beetje vast te houden heb ik hier mijn recept voor de allerlekkerste pastasaus.
Bella Italia!

Wat heb je nodig:

Voor de saus

1 blik tomatenblokjes
1 blik gezeefde tomaten (kies de duurste!)
1 ui
2 teentjes knoflook
1 winterpeen
1 rode paprika
gedroogde Italiaanse kruidenmix
peper (versgemalen)
zeezout
suiker
olijfolie

Toevoegingen staan onderaan.

De saus.
Begin met het zeer fijnsnijden van de ui en de knoflook. Snijd vervolgens de paprika en wortel in kleine blokjes.
Verwarm in een pan een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Laat ze niet bruin worden. Voeg de paprika en de wortel toe en bak dit een paar minuten zachtjes mee. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
Vervolgens voeg je het blik tomatenblokjes toe en ook het pak gezeefde tomaten.
Laat dit warm worden en voeg vervolgens naar smaak toe:
zout (proeven)
peper (proeven)
een afgestreken eetlepel suiker (proeven)
en de Italiaanse kruiden (proeven)

Ja, dit moet je echt toevoegen op smaak.
Laat dit een tien minuten op de laagste stand pruttelen (deksel er op) en proef opnieuw. Voeg als je het nodig vindt nog iets toe van de kruiden.

Laat dit dan nog 10 minuten zachtjes pruttelen (hoe langer hoe lekkerder, al staat het een uur). Roer regelmatig een keer om.

Je kunt natuurlijk ook meer groentes toevoegen of gehakt of rundvleesreepjes tijdens het bakproces.
Voor de pizza: wanneer je dit recept aanhoudt maar de paprika en wortel weglaat heb je een heerlijke pizzasaus.

Ondertussen kun je de rest klaar maken. Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Voeg een scheut olijfolie toe aan het water (tegen plakken) en wat zout.

Toevoegingen vlees of vis.

Spek en salami
1 ons gesneden salami
1 pakje mager spekblokjes/reepjes

Bak eerst de spekblokjes in de koekenpan. Snijd ondertussen de plakjes salami in kleine stukje en bak aan het einde de salami nog even kort mee.
Dit laten uitlekken .

Tonijn
1 blikje tonijn op olijfolie (Rio Mare)

Simpelweg een blikje tonijn in een schaaltje overdoen.

Finishing touch!
1 bolletje mozzarella
zakje rucola
verse peterselie

Mozzarella in kleine stukjes scheuren en in een schaaltje doen.
Rucola in een schaaltje doen (eventueel een paar druppels balsamicoazijn erover sprenkelen)
Snijd de peterselie heel fijn en doe dit ook in een schaaltje.

Ondertussen kookt het water dus kun je de (verse) pasta koken.
Verse pasta vult veel meer dan de gedroogde variant. Laat je dus niet afschrikken door de duurdere verse variant het lijkt vaak minder maar je hebt voldoende! En het is zó veel lekkerder!!

Wanneer alles klaar is kun je de tafel gezellig dekken een glaasje wijn inschenken en alles mooi opdienen.
De kinderen vonden het geweldig dat ze zelf mochten kiezen wat ze wilden en smulden er van.

Eet smakelijk!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s