Plaatboterkoek met appeltjes

Deze week hebben we onze allereerste appeltjes geoogst… Ontzettend leuk en daar hoort uiteraard een lekker recept bij.
Dit recept voor plaatboterkoek kreeg ik een keer mee bij een kinderfeestje. Het was heerlijk. Tijd om hem zelf maar eens te maken. Mmmmmmm…

 

 
 
Bereidingswijze
 
* 320 gr. bloem                                       
* 250 g. roomboter                        } kneden               
* 250 gr. witte basterdsuiker
 
Bakplaat met deeg bekleden en goed glad maken.
Rozijnen overheen strooien.
+/- 4 Grote appels schillen en in schijfjes snijden en dakpansgewijs erop leggen.
 
Maak een mengsel van 1 el kaneel en 1 el bruine basterdsuiker. Strooi dit er overheen.
 
Bakken in de oven: 175 gr. circa 35 min.
 
1 zakje Taartina (Dr. Oetker) mengen met 50 ml. appelsap. Dit toevoegen aan 200 ml. appelsap. Aan de kook brengen. Lepel dit over de boterkoek.
 
Eet smakelijk!
 
 
 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s